Boekenkast No:8004

€ 649,00€ 750,00Prijs incl. 21% BTW

Specificaties

Artikelid
11018004
Kleur
Km 005
Materiaal
Eiken
Nog 1 artikel(en) op voorraad.
Excl. € 50,00 verzendkosten.
Gratis bezorgen binnen regio Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven vanaf € 500,-. Buiten deze regio vanaf € 1250,-.
8 tot 12 weken

Opties

Landelijk vormgegeven boekenkast uit de serie "8000". Tijdelijk extra aantrekkelijk geprijsd in de 3 aktiekleuren: zandkleur zoals afgebeeld, blank antiek mat gelakt en KM-005. Afmetingen 200 x 68 x 40 cm. ( h x b x d ). Meer uit het programma 8000: TV-meubel No:8005, dressoir No:8001, tafel No:8011 en salontafel No:8010

Er is bijna niets mooier dan een echt houten meubel met zijn oorspronkelijke natuurlijke en rustieke uitstraling. Met al zijn natuurlijke kenmerken zoals noesten, scheurtjes en verschillende kleurpatronen. Om hier jarenlang van te kunnen genieten is het ook belangrijk om rekening te houden met deze eigenschappen. Massief hout is gevoelig voor temperatuur en is ook altijd in beweging. Het zogenaamde “werken van hout”. Zorg voor een zo constant mogelijke temperatuur in huis. Ideaal is rond de 21 graden. Ook de luchtvochtigheid is van belang. In veel huizen is het raadzaam om in het “stookseizoen” wat extra vocht in huis te brengen d.m.v. waterbakjes op of aan de verwarming. De best mogelijke relatieve luchtvochtigheid ligt rond de 57%.

Het is geen kunst om uw meubels mooi te houden. Hiervoor is het ook belangrijk om te weten hoe uw houten meubel is afgewerkt. De meest voorkomende mogelijkheden zijn olie, was en blank of mat gelakt. Over het algemeen gelden altijd de volgende tips:

- Gebruik altijd onderzetters voor hete pannen, warme bekers, ook voor gewone bekers.
- Bedek uw tafel niet langdurig met luchtdichte materialen zoals lakens, dekens of kunststof.
- Veeg een eiken meubel meteen droog wanneer het nat is geworden. Laat het vocht er niet op zitten. 
- Altijd met de richting van de houtnerf mee wrijven indien u een houten oppervlakte afveegt.
Blank of mat gelakt: Regelmatig afstoffen met een schone, droge doek. Bij ernstige vervuiling eventueel met een licht vochtige, schone doek afnemen. Direct droogmaken!

Olie of was: Regelmatig afstoffen met een schone, droge doek. Bij ernstige vervuiling eventueel met een licht vochtige, schone doek afnemen. Direct droogmaken! Ziet het meubel er na verloop van tijd wat schraal of ruw uit kunt u het opnieuw een olie of waslaag geven. Maak altijd gebruik van een door de fabrikant goedgekeurd product.  Vraag er naar bij onze meubeladviseurs. Een tafelblad wat intensiever gebruik wordt kunt u eventueel wat regelmatiger behandelen.

Artikel suggesties