Carnaval 2019 bij Coppens warenhuis

Carnaval 2019

We hebben in Nederland een aantal belangrijke feesten, waaronder kerst en oud&nieuw, maar vergeet natuurlijk ook het leuke carnaval niet!

Hét feest waar je je op en top zult vermaken dankzij de vele alcoholische drankjes die er worden genuttigd, maar natuurlijk ook dankzij de geweldige kostuums. Het leuke is dan ook dat je je met carnaval nergens voor hoeft te schamen. Iedereen gaat helemaal los en ziet er zo gek mogelijk uit. Juist als je in normale kleding komt, ben je degene die opvalt. Wil jij weten welke carnavalstrends eraan komen voor 2019? Dan zit je bij dit artikel in ieder geval goed. Denk aan welke kleding helemaal hot is, wat de datum is van carnaval 2019 en meer.

Trends Carnaval 2019

Allereerst de trends. Bij carnaval blijft het altijd zo: je kan het niet fout doen. Of jij nu wilt kiezen voor een sexy pakje als roodkapje, of dat je juist als een enge duivel wil gaan: alles kan en dat maakt het ook zo leuk. Op die manier is de kans ook kleiner dat anderen er hetzelfde uit zullen zien als jij. Kies dus vooral iets wat jij echt leuk vindt, want met echte trends hoef je geen rekening te houden. Wel zie je dit jaar een aantal trends die we graag nog even met je delen. Allereerst is er steampunk. Deze trend is nogal een bijzondere, omdat het zeker geen doorsnee carnaval kostuum zal zijn. De trend is dan ook wat lastig te omschrijven. Je ziet vooral dingen als harnassen bijvoorbeeld terug, en ziet ook dat het geen kleding is van deze tijd. Wel ziet het er vooral heel stoer uit. Je kan ervoor kiezen hierbij ook een masker te dragen, wat je zelfs een beetje eng zal maken. Een gecombineerde stijl dus, want hoewel je er heel eng uit kan zien, kan je er ook juist heel tof en stoer uitzien. Die keus is geheel aan jou.

Als tweede is er een catsuit.

Een catsuit is speciaal voor de dames en wel iets dat heel erg sexy is. Het is een eendelig pak, dus je hoeft niet veel moeite te doen wat betreft het combineren van items. Je hebt ze in vele verschillende soorten, zoals een volledig pak in kant wat erg sexy is, maar je kan ook gaan voor een in leer wat weer wat stoerder zal lijken. Een catsuit is in ieder geval een outfit waarin je snel klaar bent. Daarbij heb je ook nog vorm waarbij je bijvoorbeeld een kattenstaart achter je hebt hangen, zodat je echt een soort kat wordt. Over het algemeen gaat een catsuit over een eendelig pak, en slaat het niet persé op het kat zijn. Oortjes etc. hoef je er dus niet altijd bij te kopen.

Hierna volgen de carnavalsjassen.

Deze kunnen niet gek genoeg zijn en zijn voor zowel man als vrouw geschikt. De meest gekke prints, kleuren en meer: je kan het zo gek niet bedenken. Met deze jas hoef je verder dus ook niks meer aan je outfit te doen, want zo'n jas steelt de show al. Lekker makkelijk als je geen zin hebt om te gaan mixen en matchen, want je bent met deze jas al snel genoeg klaar. Ook hierin zijn vele verschillende varianten, dus kan je ook gewoon weer iets kiezen dat ook echt bij jou past.

Tot slot de sta-pakken, die we allemaal wel kennen.

Dit kan wederom van alles zijn. Een pak van een kangoeroe, als matroos, als zombie, als hippie en nog veel meer. De sta-pakken zijn ook de meest bekende carnavalsitems. Er zijn zoveel verschillende varianten dat ook hierbij de kans van slagen groot is. Natuurlijk kun je bij alle mogelijkheden ook samen met je partner een pak kiezen. Jij als matroos, hij als kapitein bijvoorbeeld. Wellicht wat cliché, maar ja, carnaval is en blijft leuk met deze kostuums. Bovengenoemd zijn dus de trends die je dit jaar veel terug zal gaan zien. Wil jij er dus uitspringen? Kies dan een van deze kostuums, want dan weet je zeker dat je goed voor de dag komt. Een catsuit is zeker geschikt als je het niet erg vindt er een beetje sexy uit te zien, maar mocht je er echt uit willen springen, dan kan je gaan voor de bijzondere jas. Wel wordt het intussen al eens tijd om te kiezen, want carnaval komt er al aan! Het begint op 3 maart 2019, dus je hebt natuurlijk nog wel even tijd om eens rond te kijken welke trend goed past bij jouw wensen en of je wellicht samen met je partner wil gaan in hetzelfde thema, of dat je liever zelf iets kiest. De trends zijn natuurlijk ook geen verplichting. Als jij niets voelt voor de trends van nu, dan kies je gewoon lekker wat wel bij je past. Denk aan een leuk eenhoornpakje, als roodkapje gaan of als cheerleader kan natuurlijk ook altijd. Je zit nergens aan vast en bij het feestvieren moet je ook iets dragen waar jij je prettig en goed in voelt.

Waarom carnaval 2019 vieren?

Heb je nog nooit carnaval gevierd maar overweeg je dit te gaan doen? Dan kunnen wij het je ook zeker aanraden. Over het algemeen lijkt het alsof het alleen de Brabanders zijn die carnaval vieren, maar gelukkig wordt het ook in andere delen van het land gedaan. Bovendien wordt het vaak omschreven als de meest gezellige tijd van het jaar en is het bovendien een goed uitlaatklep om eens even helemaal los te gaan en jezelf te laten gaan in gekke outfits. Je bent tegen de tijd dat het maart is ook weer bijgekomen van de kerst en oud&nieuw, en dat maakt het het perfecte moment om weer een feestje te gaan vieren. Nodig je vrienden uit, bezoek de plaatselijke kroegen en wedden dat jij de tijd van je leven zult hebben? Kies dus een kostuum dat bij jou past, maar wij raden je de leuke trends aan die eerder in het artikel genoemd zijn. Dan zie je er hoe dan ook tiptop uit.