Oktoberfest kleding

Oktoberfest kleding kopen?

In september begin je te denken wanneer zijn de oktoberfeesten?

Wat zal ik aan doen? Heb ik nog trachtenkleding voor het oktoberfest? Het officiële oktoberfest in München begint elk jaar de eerste zaterdag na 15 september. Dit grote oktoberfeest eindigt de eerste zondag van oktober. Dit zijn vaak 16 tot 18 dagen feest. Ook in Nederland worden oktoberfest feesten georganiseerd vaak zijn deze in de maanden september en oktober. Op dorp- of stads pleinen worden tenten gezet en versierd met blauw-witte slingers of vlaggenlijnen en schilden met bierpullen er op. Er worden biertafels en een tap geplaatst.


producten zichtbaar

Wat voor kleding moet ik aandoen bij een oktoberfest?

Weet je niet wat je aan moet trekken bij een oktoberfest? Dan zijn wij er om je te helpen om de juiste kleding te vinden. Dames hebben vaak een dirndl jurk als oktoberfest kleding. Een dirndl is een traditionele Oostenrijkse klederdracht. Heb je geen zin om in een jurkje op stap te gaan? Dan kun je natuurlijk ook een vrouwlijke lederhosedragen, dit is een extra korte variant van de mannelijke lederhose. Sokken of kniekousen kunnen niet ontbreken onder je lederhose, je kunt er ook voor kiezen om een witte overknee te dragen dit zijn sokken die tot over je knie komen. Verkleed als tiroolse kun je je outfit helemaal compleet maken met een mooie ketting. Dirndl jurken en troolse bloesjes hebben allemaal een lage hals om de buste mooi uit te laten komen. Het is erg leuk om een mooie ketting met bijvoorbeeld edelweiss te dragen. Edelweiss is een klein bloempje dat je kunt vinden in de Oostenrijkse alpen. Dit bloempje zie je terug in sieraden, maar ook op de knoopjes van veel dirndl jurken.

Wat doen mannen voor kleding aan bij een oktoberfest feest?

Mannen dragen vaak een lederhose met een trachtenhemd. Een trachtenhemd kan een tiroler blouse met rood-witte ruitjes zijn, maar we zien ook steeds vaker blauw of groen geruite bloezen. Het is ook erg chic om een witte blouse met borduursels op de lederen broek te dragen. We hebben verschillende soorten lederhose die onder de kop vallen oktoberfest kleding. Ga je naar een oktoberfest in Nederland dan kun je een goedkope lederhose dragen. Een lederhose of jodelbroek hoeft niet altijd van echt leder te zijn. Er zijn genoeg lederhose van stof te koop. Deze kun je vinden bij de categorie tiroler kleding. Ga je naar de officelen oktoberfest in München dan kun je beter voor de tradionele lederhose kiezen. Het verschil tussen deze twee lederhose is duidelijk te zien, in Duistland houden ze nu eenmaal van kwaliteit.

Wij hebben een grote collectie oktoberfest kleding in ons assortiment. Voor jongens hebben we lederhose en verschillende bloezen. Voor de meisjes hebben we leuke oktoberfest jurkjes.