Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

Terrasverwarmer

Wil je een terrasverwarmer kopen?

Als je een mooie overkapping hebt is het fijn als je buiten kunt blijven zitten als het afkoelt. Als je onder een parasol zit natuurlijk ook. Er zijn verschillende warmtebronnen om je terras te verwarmen. In onze categorie tuinaccessoires vind je vuurtafels en terrasverwarmers. Een vuurtafel op gas geeft wel warmte, maar dit is meer een gezelschapsvuur, heel gezellig en mooi om naar te kijken. Hout stoken in een vuurkorf verwarmt ook, maar is niet altijd de beste manier om je terras te verwarmen. Het kan overlast veroorzaken en het kost wat moeite en tijd om hier mee te beginnen. Gezellig is het natuurlijk wel. Terrasverwarming op gas of elektriciteit kan eenvoudig aan- en uitgeschakeld worden. Op deze manier is het in korte tijd aangenaam warm.

Terrasverwarmer kiezen

Als je een terrasverwarmer gaat kiezen is het aanbod enorm. Terrasverwarmers zijn er in verschillende soorten. Een terrasverwarmer werkt op gas of elektriciteit. Een terrasverwarmer op gas is heel makkelijk neer te zetten of te verplaatsen. Je hebt namelijk geen gedoe met snoeren en stekkers. De gasfles verplaats je gelijk met de verwarmer en je bent niet afhankelijk van een stopcontact.
Een nadeel van een terrasverwarmer op gas kan zijn dat je alert moet blijven hoe vol je gasfles nog is. Al kun je natuurlijk ook een reserve gasfles klaarzetten. Een gasverwarmer heeft meestal een bewegende vlam, dit geeft een aangename sfeer op je terras. Een terrasverwarmer op gas neemt wel vaak meer ruimte in dan elektrische terrasverwarming. In een gesloten ruimte kun je beter niet voor een gas heater kiezen. Deze verbruikt zuurstof en is daarom niet geschikt.

Een elektrische terrasverwarmer kan een aangename rode gloed geven. De ene wat meer dan de ander. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende vermogens. Afhankelijk van je terras maak je hierin de juiste keuze. Een elektrische terrasverwarmer kun je op een vaste plaats laten hangen of je gebruikt hem op verschillende plekken. Het is dan wel handig om deze in een standaard te hangen. Je kunt ook opverschillende plekken een beugel ophangen waar de elektrische heater in kan. Zo kun je deze ook bijvoorbeeld in de garage gebruiken als je een klusje gaat doen. Voorwaarde voor een elektrische terrasverwarmer is een stopcontact in de buurt.

Gebruikskosten van een terrasverwarmer.

Er zit wel verschil in de gebruikskosten van een terrasverwarmer. De kosten voor gas zijn doorgaans hoger dan de kosten van elektriciteit. De werkelijke kosten zijn uiteraard afhankelijk van welk vermogen je gebruikt. Montagekosten hoeven niet echt ingecalculeerd te worden. De nodige materialen worden meestal bijgeleverd.
Hoeveel soorten terrasverwarmers op gas zijn er?
De al eerder genoemde vuurtafels. Deze worden vaak bij een lounge set gezet voor een aangename sfeer. Er zijn lage vuurtafels waarvan je de rand als tafel kunt gebuiken en er zijn ook iets hogere. Deze vuurtafels worden ook wel verandaheater genoemd. Een flameheater is een losstaande terrasverwarmer met een lange glazen buis erin. Hierin zie je dan de sfeervolle vlammen. De meest gebruikte heater op gas is een staande gasheater. Deze zien eruit als een soort paddenstoel. Een gasfles in een tonnetje waar een buis uit komt. Hierop zit een soort dakje waar rondom de warmte uit straalt.

Elektrische terrasverwarming kiezen

Als je gekozen hebt voor een elektrische terrasverwarmer moet je je verder verdiepen om te kijken welke het gaat worden. Elektrische terrasverwarming kan in een open, gesloten of half-open ruimte gebruikt worden. Bij een open terras is het fijn dat de stralingswarmte niet wegwaait. Bij infrarood terrasverwarmers met korte golven waait de warmte niet weg, hier is de warmte direct voelbaar. Om de juiste keuze te maken moet je eerst ook kijken welk gedeelte van je terras verwarmd moet worden. Hoeveel vierkante meter is dat werkelijk? Het vermogen dat je nodig hebt is hiervan afhankelijk. Er zijn ook elektrische terrasverwarmers met meerdere standen, dat is erg fijn. Zeker als er ook nog een afstandsbediening gebruikt kan worden.
Dankzij een terrasverwarmer kun je echt het hele jaar door genieten van je terras. Bij twijfel kunnen we je adviseren om de juiste keuze voor terrasverwarming te maken.
Terrasverwarmers en heaters: ontdek de mogelijkheden – Coppens Warenhuis
Geniet langer in je tuin met de heaters en terrasverwarmers uit ons assortiment. Voor elke situatie hebben wij een geschikte terrasverwarmer. ✓ Gas ✓ of elektrisch!