Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

Gasbarbecue

Het meest gebruikte argument om een gasbarbecue te kopen is omdat deze meteen gebruikskaar is. Gasfles aansluiten met een drukregelaar en aan de knop draaien. De barbecue is vrijwel meteen op temperatuur. Gasbarbecues zijn de gemakkelijkste barbecues in gebruik. Als je regelmatig spontaan wil barbecueën is een gasbbq heel geschikt. Bij Coppens Warenhuis vind je de beste gasbarbecue aanbiedingen van bijvoorbeeld merken als Campingaz en Weber. Als je niet zeker weet welke gasbarbecue het meest geschikt is voor jou, kom dan kijken in onze showroom of bekijk de gasbarbecue aanbiedingen online. We kunnen nu alvast wat informatie geven zodat het makkelijker wordt om een gasbarbecue te kiezen. Een gasbarbecue heeft veel voordelen Snel klaar voor gebruik. De temperatuur is makkelijk regelbaar. Zuinig in gebruik. Makkelijk te reinigen

Waar zitten de verschillen bij gasbarbecues?

Gasbarbecues bestaan in verschillende soorten en uiteenlopende maten. De kleinste zijn tafelbarbecues. Deze gas bbq's kunnen op tafel of op een speciaal onderstel gezet worden. Onderstellen worden vaak apart verkocht maar kunnen ook geleverd worden. Deze zien we vaak bij appartementen en op balkons. Een grotere gas bbq heeft meerdere branders en een onderstel met wielen. Hoe groter de barbecue, hoe meer branders. Het onderstel kan open of een dichte kast zijn. Met een open onderstel heb je de barbecue benodigdheden en barbecue gereedschap direct in handbereik. Het voordeel van een kast is dat je alles netjes op kan bergen uit het zicht. Naast het formaat en het aantal branders hebben de grotere barbecues meer verschillende kenmerken. Er zijn barbecues met een zijbrander. Dit is erg handig als je een complete maaltijd wil bereiden. Denk hierbij aan rijst koken of een ander bijgerecht. Erg handig als dit allemaal buiten op dezelfde barbecue kan. Je hoeft dan niet naar binnen en kunt meer tijd buiten doorbrengen met je gasten. Er zijn gasbarbecues met een thermometer in de deksel. Zo zie je met gesloten deksel wat de temperatuur in je barbecue is. Dat is erg handig bij indirect barbecueën. Je kunt dan de gasbarbecue als oven gebruiken.

Welke maat gasbarbecue aanschaffen?

Het is belangrijk om na te gaan met hoeveel personen je de barbecue het vaakst gaat gebruiken. Als je vaak met een groep mensen bent is het aan te raden een iets grotere barbecue aan te schaffen. Bij een gasbarbecue heb je de optie voor meerdere branders. Dit wil niet zeggen dat je altijd alle branders moet gebruiken. Als je voor twee personen iets wil bereiden, bijvoorbeeld een hamburger, dan kun je ook volstaan met één brander gebruiken. Als je dan weer met meerdere personen bent gebruik je de hele barbecue. Voor gemiddelde groepen wordt een gasbarbecue met drie of vier branders aanbevolen. Meer branders in de barbecue heeft meer voordelen. Het aantal branders bepaalt de capaciteit van de barbecue voor direct en indirect barbecueën. Direct is breiding boven de branders.

Schoonhouden van een gasbarbecue

Het schoonmaken van een gasbarbecue is eenvoudiger dan vaak wordt gedacht. Wanneer je klaar bent met barbecueën maak dan het deksel dicht. Draai de knoppen open en laat barbecue nog even goed op hoge temperatuur komen. De restjes op het rooster branden dan los. Nog even met een goede bbq-borstel over het rooster en het meeste vuil is dan weg. Je kunt een volgende keer weer lekker barbecueën. Je kunt dit ook doen voordat je de barbecue gaat gebruiken. Met een schraper kun je losgemaakte resten en achtergebleven vetten naar het hiervoor bestemde lekbakje schrapen. We adviseren de binnenbak van de barbecue vier keer per jaar schoon te maken wanneer de gas bbq vaak gebruikt wordt. Veeg de buitenkant van de barbecue schoon met een doek of spons. Er zijn speciale reinigers voor de barbecue te koop. Deze barbecue reinigers maken het schoonmaken van de barbecue eenvoudig. Zo heb je heel lang plezier van de bbq. Heb je geen plek voor in je schuur of garage voor je barbecue? Bescherm je barbecue dan tegen weer en wind met een passende barbecue hoes. Gasbarbecue voor elk seizoen Stel je voor, je hebt met bovenstaande informatie een barbecue online kunnen kiezen in onze webshop. Dan bestel je deze en kun je op korte termijn al buiten genieten. Buiten koken, bakken en braden op jouw gasbarbecue met de lekkerste barbecue kruiden en sauzen. Samen met vrienden of familie genieten van een complete maaltijd op een zwoele zomeravond. Je barbecue staat onder handbereik. Zelfs hartje winter, oudejaarsavond, als de gasbarbecue er staat, dan kun je zo beginnen met bakken.