Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

Houtskoolbarbecue

Houtskool barbecue kopen?

Een houtskoolbarbecue is de meest bekende barbecue. Voor veel mensen is dit nog steeds de meest traditionele manier van lekker buiten bakken. Het gaat om het hele proces. De kolen aanmaken met een aanmaakblokje of brikettenstarter, wachten tot ze gloeien en de kolen barbecue op temperatuur is om te bakken. Het is de klassieke manier van barbecueën.

Wil je lekker buiten eten en barbecueën op een houtskool barbecue?

Er wordt vaak voor een houtskool bbq gekozen voor de ouderwetse barbecue smaak en manier van barbecueën. Of je een kleintje zoekt of een iets grotere houtskool barbecue, je vindt deze bij Coppens Warenhuis. Een houtskool bbq is een volwaardige professionele barbecue. Je kunt direct boven de briketten of het houtskool grillen of op de indirecte manier met de brandstof aan de zijkant. Heb je hier nog nooit van gehoord? Dan willen we dat graag even uitleggen.

Direct barbecueën op een houtskool of briketten barbecue

Dat is de meest bekende manier om je barbecue te gebruiken. Op het onderste rooster komt houtskool of komen de briketten liggen. Deze worden aangestoken met een brikettenstarter of aanmaakblokjes. Als ze wit of rood gloeiend zijn kun je grillen op het rooster dat er boven hangt. Lekker en gezellig!

Indirect barbecueën op een houtskoolbarbecue of briketten barbecue

Met deze manier van barbecueën krijgt je houtskool barbecue een extra dimensie. Op het onderste rooster zet je in het midden een aluminium bakje, gevuld met water, bier of wijn. Naast het bakje liggen dan de gloeiende briketten. Je vlees, bijvoorbeeld een lekkere beenham, leg je boven het aluminium bakje. De deksel mag op de barbecue. Met luchttoevoer regel je de temperatuur in de barbecue. Hoe meer zuurstof, hoe hoger de temperatuur wordt. Zo gebruik je je houtskool barbecue als oven. Voordeel is dat je vlees op deze manier niet aanbrandt. Er zijn online tal van recepten te vinden om je barbecue zo te gebruiken. Je kunt er zelfs een brood in bakken.
Ook leuk, een pizza bakken. De briketten op het onderste rooster leg je dan aan de buitenkant in een rondje. Op het bovenste rooster komt dan de pizzasteen, dus niet direct boven de briketten. Zo kun je lekker een pizza bakken in je houtskool barbecue.
Over de manier van barbecueën op een houtskool barbecue kunnen we enthousiast nog heel veel vertellen. Het leukst is het om het zelf uit te proberen. Kies voor de gezellige traditionele manier van barbecueën, kies voor een houtskoolbarbecue.
Een houtskoolbarbecue is in verhouding niet duur. Er zijn tal van goede barbecue aanbiedingen te vinden bij Coppens Warenhuis. Je kunt de houtskoolbarbecues als je dat wilt steeds uitbreiden met allerlei leuke barbecue benodigdheden zoals een gevogeltestomer of pizzasteen.

Welke maat houtskoolbarbecue kies je?

De keuze is gemaakt. Het wordt een houtskoolbarbecue, maar de vraag is welke maat? Dit wordt bepaald door het aantal personen waarmee je gaat barbecueën. Als je vaak met een grote groep mensen wil barbecueën kun je kiezen voor een groter grilloppervlak.
Hier hebben we nog een tip: Als je begint met een beenhammetje zoals hierboven beschreven, dan hoeft de barbecue niet zo enorm groot te zijn. In het begin heeft iedereen honger en wil een stukje lekker vlees hebben. Je kunt dan het beenhammetje in stukjes snijden en verdelen. Daarna vul je de briketten aan en ga je direct grillen. Dan kan er door iedereen gebakken worden maar is de eerste honger al gestild met het beenhammetje. Als je meestal gebruikt maakt van een kleine houtskoolbarbecue met je gezin, dan kun je zo diezelfde kolenbarbecue voor een grotere groep mensen gebruiken.
Bekijk ons assortiment houtskoolbarbecues online, hier vind je veel houtskool BBQ aanbiedingen en accessoires zoals rookhout en barbecue reinigers. Je kunt een bbq op heel korte termijn in huis hebben. Dat wordt genieten als het zover is. Alvast smakelijk eten!