Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

Oktoberfest

Oktoberfest vieren?

Dat moet je zeker een keer doen. Het is een superfeest om mee te maken. Oktoberfest is het grootste verkleedfeest van Duitsland, dit grote feest wordt ook in steeds meer plaatsen in Nederland gevierd. Hier worden vaak grote feesttenten voor opgebouwd. De Duitse elementen ontbreken hier niet; schlagermuziek, blauwwitte vlaggenlijnen, pullen bier en bratwursten.

Oktoberfest kleding kopen?

Op dit verkleedfeest worden vooral lederhosen en dirndl-jurkjes gedragen. Een Oktoberfest outfit voor heren wordt ook wel tiroler pak genoemd. Een tiroler kostuum bestaat uit een geruite blouse met een lederhose. De meest gebruikte kleuren voor de ruitjesblouse zijn rood-wit of blauw-wit. Een lederhose kan gemaakt zijn van echt leder of van stof. Lederhosen worden verkocht in verschillende lengtes. Boven of onder de knie, je kunt de lederhose op lengte kiezen die jij het prettigst vindt.

Aan de achterkant zit vaak een bandje of elastiek zodat de omvang ook altijd prettig draagt. Dames kunnen ook een speciale lederhose dragen, de lederhose broek is dan meestal een korte versie. Bij Coppens Warenhuis kun je Oktoberfest kleding kopen voor de laagste prijs. Hier vind je werkelijk het grootste aanbod tirolerkleding. Je kunt bij ons dus ook slagen voor een compleet tiroler pak. Bij een tirolerpak voor heren moet je niet de tiroler sokken vergeten. Die horen echt bij de outfit. Een lederhose is immers niet heellang, het is een kortere broek en daar horen mooie tirolerkousen onder. Dit zijn gebreide witte of beige kousen, meestal met een kabelmotief. Tirolerkousen zijn kniekousen. Korte sokken met een losse beenwarmer, wel in de juiste kleuren natuurlijk! De tiroler outfit voor mannen wordt helemaal afgemaakt met een tirolerhoedje. Dit groene of bruine hoedje heeft een klein veertje voor de finishing touch.

Populaire oktoberfestkleding voor dames is een traditionele dirndl jurk.

Maar wat is nu eigenlijk een dirndl? Een dirndl is een jurk en is echt vrouwelijk. Het bovenlijfje van een dirndl jurk heeft een lint aan de voorkant. Door het lint aan te snoeren wordt een smalle taille benadrukt. De boezem lijkt dan voller. Om dit extra te benadrukken hebben we een speciale dirndl bh. Deze bh draag comfortabel en zorgt ervoor dat de boezem er mooi uit ziet. De dirndl jurk kan een korte of langere rok hebben met hierop een schort. Bij sommige jurken zit de schort vastgenaaid, er zijn ook dirndl jurken met een losse schort. De schorten van een dirndl hebben lange strikbanden.

Het is heel belangrijk hoe je deze linten strikt want daarmee wordt een boodschap gegeven.

Een strik links voor betekent dat het meisje dat de dirndl draagt nog vrijgezel is. Zit de strik rechtsvoor? Dan heeft deze dame al een partner, ze is verliefd, verloofd of getrouwd. Strik in het midden? Dit geeft aan dat de dirndl nog maagd is. Een strik aan de achterkant betekent dat de betreffende dirndl een weduwe is. Dirndl jurken zijn er in allerlei verschillende kleuren. Er zijn simpele jurken en dirndl jurken met veel opsmuk. Mooie knopen met stras, kanten randjes en prachtige biezen. Kortom bij Coppens Warenhuis vind je de mooiste collectie oktoberfestkleding voor iedereen. Van eenvoudige lederhosen tot completetiroler outfit, uiteenlopende soorten dirndl’s en natuurlijk de leukste Oktoberfest accessoires. Draag deze mooie Oktoberfest kleren niet alleen met Oktoberfest, haal ze ook met carnaval of een ander verkleedfeestuit de kast. Dan zal je er vast en zeker heel veel plezier van hebben! Want bij elk feest is Oktoberfest kleding een hit!