Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

Verstelbare stoel

Verstelbare tuinstoelen

Ben je op zoek naar nieuwe tuinstoelen voor je terras? Dan kun je kiezen voor verstelbare tuinstoelen. Het grote voordeel van een verstelbare tuinstoel is dat je deze kunt gebruiken aan tafel om te eten of een spelletje te doen. Je kunt de verstelbare tuinstoel ook heel goed gebruiken om te relaxen, bijvoorbeeld met een boek, heerlijk genieten in de zon.

Verstelbare tuinstoelen zijn er in 2 soorten

De zogenaamde standen tuinstoel en de traploos verstelbare tuinstoelen. Bij de standen tuinstoel kun je de rugleuning trapsgewijs verstellen. De meeste standen stoelen voor buiten hebben 7 standen. De verstelbare tuinstoelen zijn er in verschillende modellen en materialen. We zullen de bekendste even doornemen.

Kunststof, teak of aluminium verstelbare tuinstoelen

Kunststof klapstoelen voor de tuin zie je nog in veel tuinen. Kunststof verstelbare stoelen zijn makkelijk in onderhoud en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hartman en Jardin zijn merken die kunststof klapstoelen in het assortiment hebben. Teak verstelbare tuinstoelen zien we steeds minder. Teak heeft wat meer onderhoud nodig en een compleet houten stoel is zwaarder van gewicht. Een teak detail aan een verstelbare tuinstoel zien we nog wel vaak, bijvoorbeeld een houten armleuning.


Het aanbod aluminium klapstoelen wordt steeds groter omdat deze tuinstoelen veel voordelen hebben. Aluminium is licht van gewicht en toch erg stevig. In kunststof of houten tuinstoelen wordt altijd een kussen gebruikt. In stoelen met een textileen zitting is dit niet altijd nodig. Als je toch een kussen wil, voor prettig zitten of om de tuinsets wat kleur te geven, kun je dan ook kiezen voor een dunner kussen.

Aluminium verstelbare tuinstoelen

De aluminium frames van de verstelbare tuinstoelen hebben allemaal een poedercoating. De meest gebruikte kleur is antraciet. We zien in de nieuwe collectie wel steeds vaker lichtgrijs of witte varianten. De bespanning van het zit en ruggedeelte wordt uitgevoerd met textileen. Beiden zijn onderhoudsarm en weesbestendig. Deze tuinstoelen zie je het meest. Een aluminium frame met een textileen zitting en rug. Maar waarom zijn er zoveel? Ze lijken allemaal op elkaar. Waar zitten de verschillen?

Aluminium verstelbare tuinstoelen zijn inklapbaar

Maar er zijn ook stapelbare modellen. Aluminium standenstoelen zijn allemaal een beetje anders gevormd. Elke mens heeft een ander postuur, iedereen wil fijn zitten, daarom zijn er ook zoveel modellen nodig. De ruglengte is bij deze standenstoelen bijna gelijk. De bovenkanten zien er wel allemaal anders uit. Als je comfortabel wil zitten kun je er op letten dat de rug ergonomisch gevormd is. Als er een beetje een kromming in zit voel je een fijne lendesteun. Ook in de zitvlakken zitten verschillen. De een is gewoon recht en de ander is wat afgerond. Een afronding is wel fijn als je met blote benen zit en dan de rand van het textileen niet in je knieholte voelt zitten.


De prijzen van de verstelbare aluminium stoelen variëren enorm. Dit komt door de gebruikte materialen. In de voordelige tuinstoelen wordt het textileen doorgaans geweven van dunnere draadjes of minder dicht op elkaar. Er zit ook verschil in het gebruikte aluminium. Voor een verstelbare aluminium tuinstoel in de duurdere prijsklasse wordt een koker aluminium gebruikt met een dikkere wand. Dit maakt de stoel ietsje zwaarder, maar ook sterker. Als je onder de armleuning kijkt bij standenstoelen voor buiten zie je nog meer verschillen. Soms zit er een kunststof gedeelte om de stoel te kunnen verstellen en soms zit er een aluminium gedeelte. Ook dit bepaalt mede de prijs en duurzaamheid van de tuinstoel.

Traploos verstelbare tuinstoelen.

Er zijn ook traploos verstelbare aluminium tuinstoelen. Het mechanisme dat hiervoor gebruikt wordt is een gasveer. Deze kun je bedienen door middel van een hendel onder de zitting of een knopje aan de binnenkant van de armleuning. Dit systeem wordt ook gebruikt bij verstelbare tuinstoelen van wicker.

Wicker verstelbare tuinstoelen

Zijn mooi om te zien en zitten heel comfortabel. Wicker is de kunststof draad die je in vlechtwerk ziet. Deze wordt dan om het aluminium frame gevlochten. Verstelbare wicker tuinstoelen zijn verkrijgbaar als diningstoel en als loungestoel. Een diningstoel wordt gebruikt aan een tuintafel, maar kan ook goed gebruikt worden als relaxstoel. Vaak is een voetenbankje leverbaar van hetzelfde vlechtwerk. Bij een verstelbare loungestoel kan ook een apart voetenbankje aangeschaft worden, maar soms is een voetensteun al ingebouwd.

Ga je tafelen of relaxen in je tuin?

Als je erg veel ruimte in je tuin hebt overweeg je misschien om een dining tuinset en een loungeset te plaatsen. Het is dan heel goed mogelijk om verstelbare tuinstoelen en loungestoelen in dezelfde stijl aan te schaffen. Als je kiest voor aluminium of wicker is dit beiden mogelijk. De Darwin serie van Qopps is hier een goed voorbeeld van.

Het is duidelijk dat kiezen voor een verstelbare tuinstoel veel voordelen heeft. Coppens Warenhuis heeft een groot aanbod met ruime keuze in verstelbare tuinstoelen. Wil je ze graag uitproberen? Kom dan testen en keuren in onze showroom in Volkel. Eenvoudig verstelbare tuinstoelen bestellen in de webshop kan ook online. Ze worden dan netjes bij je thuis bezorgd.