Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

Tuinsethoezen

Is een tuinmeubelhoes echt nodig?

Stel, je hebt een overkapping met een mooie nieuwe loungeset er onder. Waarom heb je dan een loungesethoes nodig? De set staat immers droog. Dit is eigenlijk hetzelfde als een auto onder een carport. Als de auto daar een tijdje staat zie je dat er heel veel stof op komt en ontlasting van insecten. Slagregen kan hier ook nog bij komen. De auto wordt vies en dat is goed te zien. Dit gebeurt dan ook met een loungeset onder een overkapping, al zie je dat misschien minder goed.
Het vuil zit er wel.

Bij Coppens Warenhuis verkopen we prima tuinmeubelen die het hele jaar door buiten kunnen blijven staan. Toch bevelen we het aan om een tuinsethoes te gebruiken. Gebruik een tuinsethoes om je tuinmeubel dat in de openlucht staat te beschermen en doe dit ook als je tuinmeubel onder een overkapping staat. Een tuinsethoes beschermt je tuinset of loungeset tegen stof, weer en wind en UV-straling. Zo blijft je tuinmeubel mooi en heb je er veel langer plezier van. Het is wel belangrijk dat je een ademende hoes gebruikt. Dit om verstikking door condensvorming te voorkomen. Door verstikking kun je vervelende plekken op je tuinmeubel krijgen die moeilijk of niet verwijderd kunnen worden. Een extra voordeel van het gebruik van een tuinsethoes is dat je veel minder werk hebt om je tuinmeubel in het voorjaar schoon te maken. Door gebruik van een tuinmeubelhoes blijft je mooie tuinset in goede conditie.

Welke maat tuinsethoes heb je nodig?

Het is belangrijk dat een tuinsethoes goed past. Te klein werkt vanzelf niet omdat je de hoes er dan niet goed omheen kunt doen. De hoes moet echter ook niet te groot zijn. De meeste hoezen hebben een koord onderin dat je aan kunt trekken en vastzetten met een stopper. Als de wind dan onder je hoes slaat waait hij niet zo gauw weg. Een tuinsethoes moet ook goed passen om schade aan hoes of tuinset te voorkomen. Bij een te grote hoes kunnen er delen van de hoes zakken waar bijvoorbeeld water in kan blijven staan. Door dit gewicht kan dan ook de hoes beschadigen. Je kunt er voor zorgen dat de hoes een hoogste punt krijgt. Dit kan bijvoorbeeld met de steun van Aerocover of de pop-up bobbin van Winza. Als je deze op je tuintafel zet heeft de hoes een hoogste punt. De regen loopt er dan mooi af en er is onder de hoes ruimte zodat het tafelblad kan ademen.
Tuinkussens opbergen
Het heeft altijd de voorkeur om kussens binnen op te bergen, ook in een kussentas. Buiten is het vochtig en kunnen ze verstikken. Natuurlijk, als het voor een langere periode mooi weer is, dan kun je ze wel buiten laten. Je kunt loungekussens in de set laten liggen of opbergen in een kussenbox of speciale loungekussen tassen. Deze tassen zijn er in verschillende maten. In een loungekussen tas worden de kussens beschermd, niet vies en heb je er langer plezier van. Ook voor tuinkussens van diningstoelen zijn er speciale kussentassen om de kussens op te bergen. De kussentassen zijn gemaakt van duurzaam materiaal zodat de tuinkussens optimaal beschermd worden. Bij de rits zijn ze echter niet waterdicht. Buiten kunnen de kussens in een kussentas vochtig worden, binnen zetten heeft dan ook de voorkeur.

Tuinsethoes vervangen?

Als je naar het kostenplaatje kijkt kun je beter een tuinsethoes vervangen dan een tuinset. Hier zit wel verschil in aanschafprijs. Als een tuinsethoes een tijdje in gebruik is wordt deze vies. Hij vangt immers het vuil op dat je anders op je tuinset had gekregen. Een tuinsethoes kun je afborstelen of schoonspuiten met de tuinslang. Zo blijft deze goed het ademend vermogen behouden. Door intrekkend vuil, slijtage en vorst zal deze toch na een aantal jaren vervangen moeten worden. Hier staat geen vaste periode voor. Dit is afhankelijk van het weer en de plek waar hij gebruikt wordt. Op de ene plek krijg je bijvoorbeeld meer groene aanslag dan op een andere plek in je tuin en zul je hem vakerschoon moeten maken.

Voor loungesets en dining tuinsets is er een groot assortiment afdekhoezen. Er zijn uiteraard verschillende maten, maar ook verschillende modellen. Voor een hoekset is er bijvoorbeeld een hoes met L vorm beschikbaar, dan kan de set gewoon blijven staan en hoef je de elementen niet te verschuiven als je ze gaat afdekken. Wij hebben voor elke set de juiste tuinmeubelhoes.

Welke parasolhoes heb je nodig?

Ook voor parasols zijn er verschillende modellen afdekhoezen beschikbaar. Welk model en maat je nodig hebt is afhankelijk van welke parasol je hebt. Eerst kijk je naar de paal van de parasol. Zit deze in het midden? Dan heb je een rechte hoes nodig, de maat wordt dan bepaalt door de grootte van het doek. Als de steel van de parasol aan de zijkant zit zijn er twee modellen parasolhoezen beschikbaar. Een rechte brede hoes of een hoes in de vorm van een banaan. Deze laatste is voor een parasol met een boog frame. De maat van het doek bepaalt dan weer de lengte van de hoes die je uiteindelijk nodig hebt.
Bij vragen neem gerust contact met ons op. We adviseren graag de juiste hoes zodat je lang plezier hebt van zowel de tuinmeubelhoes als je tuinmeubels.