Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

Onderhoudsmiddelen

Onderhoudsproducten voor tuinmeubelen

Bij Coppens Warenhuis koop je tuinmeubelen van prima kwaliteit. Er zijn zelfs tuinmeubelen die je het hele jaar door gerust buiten kunt laten staan. Hebben ze dan toch onderhoud nodig? Jazeker. Alle tuinmeubelen hebben onderhoud nodig. Hoeveel onderhoud er nodig is voor jouw tuinmeubelen is afhankelijk van de plaats waar de tuinmeubelen staan, van het weer en van het materiaal waar het van gemaakt is.
Elk materiaal heeft zijn eigen onderhoudsmethode. We hebben dan ook diverse soorten onderhoudsproducten. Voordat je tuinmeubelen gaat behandelen met een onderhoudsmiddel kun je het beste de meubelen eerst afspoelen met veel water. Gebruik liever geen hoge drukspuit, hiermee kun je de tuinmeubels zelfs beschadigen. Gewoon de tuinslang en eventueel een handveger voldoen prima.

Onderhoud van teak hout

Er zijn complete teak tafels en tafels met alleen een teak blad. Het onderstel is dan van een ander materiaal. Er zijn veel stoelen met een teak armleuning. Ook zijn er stoelen, bijvoorbeeld Sophie stoel van Hartman, met teak poten. Teak heeft een mooie uitstraling en is een natuurproduct in je tuin. Het kan gerust het hele jaar door buiten staan. Teak zal van nature vergrijzen en er treden haarscheurtjes op. Vergrijzen is mooi, als het je niet snel genoeg gaat kun je instant grey gebruiken, dan wordt het nog eerder grijs van kleur.
Voor teak hebben we verschillende producten om je tuinmeubels te onderhouden.Teak cleaner is voor het goed schoonmaken van teak hout. Dit is ideaal en kan met een grove spons gebruikt worden voor je teakhouten tafel(blad) of stoelen. Na het schoonmaken moet je de tuinmeubels goed laten drogen. Daarna kun je een teak protector gebruiken in de kleur die je mooi vindt. Zo krijgt je teak houten tuinmeubel zijn mooie kleur en is het tevens weer beschermd tegen weersinvloeden en vuil. Met een kleurloze teak shield bescherm je de tafel tegen vlekken van buitenaf. Teak shield maakt het teak vuil- en waterafstotend. Regendruppels blijven er dan als het ware op liggen. Teak shield kun je eenvoudig met een doek aanbrengen, het moet wel regelmatig herhaald worden.

Onderhoud van wicker, rope en textilene

Wicker is de naam die we gebruiken voor de kunststof draad die gebruikt wordt voor het vlechtwerk van tuinmeubels. Textilene is het doek wat je terugziet in zitting en rug van tuinstoelen. Beiden worden het meest gebruikt met een aluminium frame. Voor wicker en textilene zijn er speciale cleaners voor als het goed schoongemaakt moet worden. Het is beter om deze speciale cleaner te gebruiken omdat deze geen schuim achterlaat. In sop zitten vaak chemicaliën die achterblijven en dan weer op de materialen inwerken. Een wicker en textilene protector beschermt en zorgt ervoor dat je langer plezier hebt van je tuinmeubelen. Het zorgt er tevens voor dat het antistatisch wordt. Rope is sterk touw dat om een frame wordt geknoopt. Dit touw is speciaal ontwikkelt voor buitengebruik. Rope is makkelijk schoon te houden met de multi surface cleaner en een zachte borstel.

Overige onderhoudsproducten voor tuinmeubels

Een goed ademende afdekhoes beschermt je tuinmeubelen ook en is dan eigenlijk ook een voor de hand liggend onderhoudsmiddel. Je tuinmeubels of tuinset beschermen is natuurlijk ook een vorm van onderhoud. Zo kun je ervoor kiezen om een afdekhoes voor je tuinset te kopen of bijvoorbeeld een opbergbox voor je tuinkussens.
Andere onderhoudsmiddelen voor tuinmeubels zijn stone&polywood cleaner, roestverwijderaar voor RVS, roestvoorkomer voor RVS, stone protector en HPL protector. De protectors beschermen je tuinmeubelen en zorgen voor een langere levensduur. Voor kussens en parasoldoek is er ook een speciale protector om ze afstotend voor vuil en water te maken.
Mocht je niet zeker weten welk onderhoudsmiddel je het best kunt gebruiken om je tuinmeubel schoon te maken, of wil je geen verschillende flessen aanschaffen, kies dan voor de multi-surface cleaner. Dit is een cleaner voor tuinkussens en parasols maar kan ook voor tuinmeubels van andere materialen gebruikt worden.
Als je onderhoudsproducten voor tuinmeubelen gaat kopen vergeet dan niet de speciale sponzen en doeken mee te bestellen.

Pootdoppen voor tuinmeubelen

Bij veel tuinmeubelen is het raadzaam om de pootdoppen op tijd te vervangen. Deze beschermen de poten van de tafels en stoelen, maar ook je terras. Als de doppen versleten zijn kunnen stoelen bij het verschuiven lelijke strepen op de tegels achterlaten. Als ze te ver versleten zijn beschadigt ook de stoel en passen nieuwe doppen misschien niet meer goed. Voor de meeste tuinmeubelen zijn de slijtdoppen uit voorraad leverbaar. Er zijn meer onderdelen van stoelen die je kunt vervangen zodat de stoel weer prima in orde is. Een scharnier voor een Kettler standen stoel is meestal uit voorraad leverbaar. Een gasveer voor een verstelbare tafel of stoel ook. Het is dan wel belangrijk om te vervangen met de juiste maat gasveer. Geef daarom altijd de maat door of de naam van je tafel of stoel.Andere onderdelen voor onderhoud van tuinstoelen zijn vaak op bestelling leverbaar.
Met het juiste onderhoud heb je lang plezier van je tuinmeubelen. Mocht je nog vragen hebben over het onderhoud van je tuinmeubels? Wij adviseren je graag via mail, telefoon of op de tuinmeubelafdeling van ons warenhuis.