Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

Dining tuinstoel

Wat is het heerlijk om na een drukke werkdag thuis in je tuin te kunnen dineren en lekker te genieten in je tuin van het avondzonnetje. Samen met vrienden een gezellig avondje organiseren en genieten van een lekkere maaltijd van de BBQ aan een tuintafel met dining tuinstoelen. Dining tuinstoelen zijn ideale tuinstoelen voor aan de eettafel in de tuin. Zo breng je het comfort van binnen eten naar een mooie plek in de tuin en kun je heerlijk genieten van het buitenleven.

Er zijn verschillende soorten dining tuinstoelen

  • stapel-tuinstoelen
  • verstelbare dining tuinstoelen
  • overige dining stoelen

Stapel dining tuinstoelen

Als je klein behuisd bent is het makkelijk als je de dining tuinstoelen kunt opbergen. Een stapel stoelen neemt de plaats in van 1 stoel. Dit is dan erg praktisch. Als je familie of een groep vrienden komt eten is het makkelijk om een stapel stoelen bij te kunnen pakken. Dit zijn goede redenen om te kiezen voor een stapel dining tuinstoel. Stapelbare tuinstoelen zijn er van verschillende outdoor materialen. Hier komen we later op terug.

Verstelbare dining tuinstoelen

Een stoel voor aan tafel noemen we een dining stoel. Deze stoel hoeft echter niet alleen de functie te hebben om aan tafel te kunnen eten. Het is heerlijk als je na het eten je stoel in een andere stand kunt zetten om heerlijk na te tafelen. Een verstelbare diningstoel kan namelijk ook heel goed dienst doen als relax stoel. Bij veel dining tuinstoel is het mogelijk om een voetenbankje of poef aan te schaffen om extra fijn te kunnen relaxen.

Overige outdoor diningstoelen

Er zijn heel veel dining tuinstoel die je niet kunt stapelen of verstellen. Tuinstoelen waar je heerlijk in kunt zitten om uren te tafelen of borrelen. De meeste dining tuinstoel zijn van degelijk outdoor materiaal zodat ze gewoon buiten kunnen blijven staan.

Materiaal dining tuinstoelen

Het materiaal van de tuinstoel bepaalt mede het uiterlijk, het onderhoud en de prijs van de stoel.
Materiaal heeft eigen kenmerken. Elk merk heeft een ander assortiment dining tuinstoelen voor de tuin.

Teak diningstoel

Een teakhouten stoel is in verhouding met andere dining tuinstoelen zwaar. Dit is een reden dat er steeds minder compleet houten dining stoelen verkocht worden. We zien wel vaak houten elementen terug komen in dining tuinstoel . Bijvoorbeeld een armleuning of onderstel. Teak heeft een natuurlijke uitstraling in je tuin, maar heeft wel wat onderhoud nodig. Schoonmaken met een teakreiniger en onderhouden met een protector is niet overbodig. Met teakprotector kun je het teak ook weer een mooie kleur geven als het verweerd is.

Wicker dining tuinstoel

Wicker tuinstoelen hebben een mooie luxe uitstraling. Wicker is een kunststof draad, gevlochten om een aluminium frame. Deze wicker tuinstoelen hebben nauwelijks onderhoud nodig zijn goed weersbestendig. Er zijn wicker dining tuinstoel in alle verschillende stijlen. Landelijk of strak en modern. Meestal zit in de wicker diningstoel een zitkussen of kussenset; zit en rug. Wicker tuinstoelen zijn ook verkrijgbaar in een verstelbare variant. Door middel van een gasveer bepaal je dan de gewenste stand om te zitten.

Aluminium diningstoelen

Het grote voordeel van aluminium is dat het licht van gewicht is en bijna geen onderhoud nodig heeft. Even met de tuinslang afspoelen of een sopje is voldoende. Een aluminium diningstoel is makkelijk te verplaatsen. In aluminium tuinstoelen zie je vaak een textileen zitting en rug. Dit heeft dezelfde eigenschappen, licht van gewicht en nauwelijks onderhoud. Een prima combinatie wat er bovendien erg mooi uitziet. Aluminium diningstoelen zijn meestal stapelbaar en er zijn ook aluminium diningstoelen die verstelbaar zijn. De Palsastoel van QOPPS bijvoorbeeld heeft beide eigenschappen.

RVS diningstoelen

Vooral Four Seasons Outdoor heeft een mooi aanbod RVS diningstoelen, bijvoorbeeld de Nexxt en de Summit. Deze stoelen zijn werkelijk mooi en heel stijlvol. Het zit en rug-gedeelte van deze stoelen is een strak gespannen textileen van goede kwaliteit. RVS heeft wel wat onderhoud nodig, maar niet zo veel dat het een bezwaar zal zijn. Er kan wat vliegroest op komen, maar dit kun je heel eenvoudig weg poetsen. Af en toe schoonmaken is belangrijk als je wil dat de tuinstoelen er mooi uit blijven zien. We zien ook stoelen met een RVS frame met een poedercoating.

Rope dining stoelen

Rope tuinstoelen hebben vaak een RVS frame. Dit frame heeft dan een poedercoating in een mooie neutrale kleur zodat het rope mooi uitkomt. Er zijn ook rope tuinstoelen met een aluminium frame. Rope is het engelse woord voor touw. Bij rope tuinstoelen is het touw strak om het frame gespannen zodat je er lekker op kunt zitten. De rek is tevoren uit het touw gehaald zodat het niet gaat lubberen. Het touw heeft een speciale waterafstotende behandeling gehad. Rope dining stoelen zijn er in verschillende uitvoeringen, verschillende stijlen en kleuren.

Kunststof diningstoelen

Kunststof is licht van gewicht, makkelijk in onderhoud en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kunststof dining stoelen zien we weer steeds meer. Vaak in combinatie met een aluminium of houten onderstel. Denk hierbij aan de populaire Sophie diningstoelvan Hartman. Mooi om te zien en deze tuinstoel zit heel comfortabel door de ergonomische vorming.

Dining tuinstoel

Alle genoemde eigenschappen en voordelen van diningstoelen in de tuin hebben je wellicht nieuwsgierig gemaakt. Kijk eens verder op onze site en bestel je favoriete diningstoel online. Deze worden dan snel bij je thuis bezorgd.
Wil je graag eerst even proefzitten? Kom dan eens kijken in onze megastore in Volkel. Hier vind je een enorm aanbod diningstoelen. Natuurlijk mag je ze allemaal even testen.