Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

Tuintafels

Op zoek naar een tuintafel?

Wil je een nieuwe tuintafel aanschaffen? Dan ben je bij Coppens Warenhuis voor jouw buitentafel aan het juiste adres. Hier vind je een ruim en betaalbaar assortiment tuintafels voor elke tuin en voor elk terras. Kleine bijzettafels voor buiten tot hele grote tuintafels vind je hier online of kun je bekijken in de grote showroom. Een tuintafel is een belangrijk onderdeel in je tuin.

Het is immers het centrale element waarbij je gaat zitten. Als je een tuintafel gaat kiezen, houd dan rekening met de stijl van je tuin en bedenk hoe je deze gaat gebruiken. Ben je vaak met 2 personen, of heb je een groot gezin?

Een goede maat tuintafel kiezen

Voor elk terras vind je bij Coppens Warenhuis de juiste tuintafel. De maat is erg belangrijk. Op je terras komt niet alleen de tafel staan. Er is ruimte nodig voor tuinstoelen, om ze naar achter te schuiven en je hebt ook ruimte nodig om te kunnen lopen. Het advies is om eerst goed te meten en dan te bepalen welke maat tuintafel je wil kopen. Als je een groot terras hebt is het mooi om die te gebruiken voor een grote tuintafel. Tuintafels zijn in verschillende lengtes te koop, tot wel 3 meter lang. Een rechthoekige of langwerpige tuintafel wordt het meest verkocht. Afhankelijk van de vormen in je tuin kun je ook kiezen voor een ronde of ovale tuintafel. Er zijn zelfs tafels te koop als driehoek, het zogenaamde triangulair model. Ben je beperkt in ruimte? Dan is dat geen probleem. Een leuk idee kan een uitschuifbare tuintafel zijn. Dan heb je eenvoudig snel meer ruimte op tafel, bijvoorbeeld als er bezoek komt. Er zijn genoeg kleine tuintafels te koop. Ook voor kleinere balkons zijn er tuintafels. Er zijn zelfs kleine inklapbare tuintafels. Zo kun je de tuintafel makkelijk inklappen en weg zetten als je de ruimte nodig hebt voor iets anders. Hier zie je meteen dat ook het gewicht van een tuintafel belangrijk kan zijn. De hoogte van een tuintafel is ook belangrijk. Als je vaak buiten wil eten is een dining tuintafel fijn. Deze hebben dezelfde hoogte als wanneer je binnen aan tafel gaat eten. Als je een loungeset hebt is een lagere tafel fijner en ziet er in combinatie ook gezelliger uit. Omdat niet iedereen een tuinset en een loungeset kan plaatsen zijn er ook tuintafels die in hoogte verstelbaar zijn. Goed om te weten is dat er veel verschillende onderstellen voor tuintafels zijn. Het onderstel met 4 poten kent iedereen. Bij een onderstel met bijvoorbeeld een kruispoot heb je meer ruimte voor stoelen zonder dat de poten in de weg zitten.


Tuintafel materialen

Er zijn tuintafels van verschillende materialen. Het materiaal bepaalt niet alleen het uiterlijk voor je tuintafel maar ook het onderhoud en het gewicht. Als je de tuintafel vaak wil verplaatsen is het handig om voor een lichter materiaal te kiezen. Onderhoud is bij de tuintafels die je in deze tijd koopt heel minimaal. Voor elk materiaal is een onderhoud product te koop om je tuintafel schoon te maken en te beschermen. Met het juiste onderhoudsmiddel heb je het langst plezier van je tuintafel.

Soorten en modellen tuintafels

Naar welke tuintafel soort ben je op zoek? We hebben de buitentafels verdeeld over verschillende categorieën:

  • Dining tuintafels
  • Lounge tuintafels
  • Bar tafels
  • Bistro tafels
  • Inklapbare tafels

Door deze verdeling kun je makkelijk de tuintafel vinden die je zoekt. Als je de verschillende categorieën met tuintafels hebt bekeken en je nog niet echt de juiste keuze hebt kunnen maken, dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht. Onze adviseurs helpen graag met het kiezen van de juiste tuintafel voor jouw terras.