Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

LEGO DUPLO®

Wat is Lego® Duplo?

Lego® Duplo gelooft in grote eerste stappen voor kleine kinderen. Door hun grote bouwstenen openen ze een wereld vol speelmogelijkheden voor peuters. Lego® Duplo speelgoed is vooral groot in alle kleine details in hun zorgvuldig ontworpen sets. De thema’s, personages en stenen dragen er allemaal toe bij dat peuters een sterke basis opbouwen voor de vaardigheden die ze nodig hebben voor een grote eerste stap in het leven. Lego® Duplo bevat grotere bouwstenen en bouwblokken. Lego® Duplo is eigenlijk een grotere versie van de gewone Lego®.
Ben je op zoek naar leuk speelgoed voor je kinderen vanaf 1,5 jaar?
Dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij Coppens Warenhuis hebben we een ruim assortiment van Lego® Duplo waar je kind al mee kan spelen vanaf de leeftijd van 1,5 jaar.
Lego® Duplo is op maat voor kleine kinderen en dat zorgt ervoor dat het bouwspeelgoed is voor peuters en kleuters. Tijdens het spelen met Lego® Duplo gebruiken kinderen hun fantasie terwijl ze leren omgaan met hun fijne motoriek.

Ben je op zoek naar een leuk cadeau?

Dan is Lego® Duplo ideaal, door het ruime assortiment kun je de verschillende bouwsets combineren en steeds verder aanvullen. Zo kunnen ze met de verschillende Duplo sets samen spelen. Het is een gemak voor zowel de kinderen als de begeleiders.
Vind je het lastig om online te beslissen over een cadeau en zie je het liever in het echt? Kom dan gerust langs bij ons Warenhuis in Volkel.
Welke verschillende sets zijn er van Lego® Duplo?
De bouwsets zijn gemaakt voor kinderen. Door de verschillende bouwsets en leeftijden (18 maanden tot 5 jaar) leren ze vanaf jongs af aan om kleuren en vormen te herkennen.
Lego® Duplo heeft verschillende thema’s voor zowel jongens als meisjes. Bijvoorbeeld: Treinen, Mickey Mouse en Minnie Mouse, Frozen en verschillende dieren. Let daarbij wel op de verschillende leeftijden. De leeftijden worden voor op de doos weergeven. Lego Duplo is geschikt voor kinderen tussen de 18 maanden en 5 jaar.

Waarom is Lego® Duplo beter voor jongere kinderen dan andere Lego?

Lego® Duplo is goed voor jongere kinderen omdat het geen kleine deeltjes bevat, wat wel het geval is bij de gewone Lego. Ook helpt Lego® Duplo mee aan de ontwikkelingen van het kind. Er is al vernoemd dat het zorgt dat ze kleuren en vormen kunnen herkennen, maar er zijn veel meer ontwikkelingen waar het bij helpt.
Motorische vaardigheden: uw kinderen gebruiken hun handen veel om de Duplo bouwstenen op te pakken om ze te stapelen. Dat is goed voor hun hand- oog coördinatie.
Sociale vaardigheden: met Lego® Duplo leren ze samen spelen omdat je als begeleider er nog wel bij moet blijven en helpt met het in elkaar zetten. Zo leren ze ook dat ze op hun beurt moeten wachten en dat ze moeten delen.
Het spelen met Lego® Duplo is leuk en dus ook goed voor verschillende ontwikkelingen van uw kind.

Hoe maak je Lego® Duplo schoon?

Het is natuurlijk heel belangrijk dat je de blokjes ook goed kan schoonmaken omdat er een grote kans is dat ze vies worden door het vele spelen. We willen onze kinderen niet laten spelen met vies speelgoed. Vooral niet als ze alles nog in hun mondjes willen stoppen.
Hier wat tips hoe je dat het beste kunt doen:
Wasmachine: Je kunt de bouwblokken in de wasmachine leggen. Maar leg ze er niet los in stop ze bijvoorbeeld in een kussensloop en die knoop je dan weer dicht of doe er een elastiek omheen zodat ze er niet uit kunnen. Dat zodat de kleine stukjes niet door de wasmachine vliegen en kwijtraken, want dan is je set niet meer compleet.
Afwassen: je kunt de blokken natuurlijk ook met de hand afwassen. Op deze manier hou je ze het mooiste. Leg ze in de wasbak met afwasmiddel en maak ze schoon met een sponsje, als je dat hebt gedaan spoel je ze na met lauw water. Laat ze daarna nog ongeveer een dag drogen, dan zijn ze weer klaar om mee te spelen.
In de vaatwasser: leg de Lego Duplo in de vaatwasser en was ze op een programma van maximaal 40 graden. Laat ze daarna drogen aan de lucht. Let er wel op dat de kleuren van de blokken kunnen vervagen door de vaatwasser.
Met een vochtig doekje: dat is het makkelijkste als je de blokjes even snel wil schoonmaken, of voor gewoon een keer tussen door. Neem het blokje af met een vochtig doekje dat kan een schone vaat- en/of theedoek zijn of gewoon natte billendoekjes.
Extra tip: als je de blokjes laat drogen, schud ze dan nog een keer op en neer. Er kan anders water in de onderkant van de blokjes blijven staan en dan duurt het drogen langer.
Lego Duplo is goed voor heel veel jaren speelplezier.