Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

Weckpotten

Weckpotten vind je bij Coppens Warenhuis

In onze categorie opbergen en bewaren vind je ook weckpotten. In weckpotten kun je zelf ingemaakte groente en fruit bewaren. De jam die oma vroeger maakte was de lekkerste jam, toch? Neem jij het stokje over en ga je nu zelf jam, appelmoes of een andere zelfgemaakte lekkernij maken? Dan zijn weckpotjes onmisbaar.

Wat is wecken?

Wecken, of inmaken, is een proces waarin je groente en fruit door middel van verhitting bewaard. Normaal gesproken bederven groente en fruit door micro-organismen die aanwezig zijn op voedsel. Het verhitten van voedsel in een inmaakglas zorgt er echter voor dat de micro-organismen worden gedood. Wanneer het inmaakglas afkoelt zal er een vacuüm ontstaan waardoor het voedsel langer bewaard kan worden.

Welke soorten weckpotten zijn er?

Weckpotten zijn van glas, dus je ziet in een oogopslag wat en hoeveel er in zit. Je kunt kiezen uit een weckpot met een schroefdeksel, ook confiture glas genoemd, of een beugelpot.

Benodigdheden

Wij verkopen ook losse onderdelen die je nodig zult hebben als je gaat wecken. Zoals etiketten, rubberen ringen, vultrechter, vervangingsdeksels en vervangingsschroefring. Met deze vervangbare onderdelen kun jij je inmaakglas ten alle tijden blijven hergebruiken.

Waar kun je weckpotjes nog meer voor gebruiken?

Ben je niet zo’n keukenprins(es)? Dan kun je weckpotten ook voor andere ingrediënten gebruiken. Denk hierbij aan rijst, snoepjes, of verse thee. Dat kan allemaal prima in een weckpot bewaard worden en het staat leuk op je aanrecht als accessoire. Dus heb je fruitbomen in je tuin en weet je niet wat je met al je fruit moet beginnen? Wecken is dan een leuke oplossing! Wil je iets online bestellen? Op dinsdag tot en met vrijdag voor 15:00 uur besteld, is morgen is huis!