Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

Metaal programma tuinkussens

Een metalen tuinstoel geeft net iets meer comfort met een passend tuinkussen

Ook werkt een tuinkussen warmte-regulerend. In de felle zon is een tuinkussen vaak iets koeler dan je tuinmeubel, terwijl een kussen in de late avond voor extra warmte zorgt. Met tuinkussens geniet je daarom nog meer en langer van je tuinmeubelen. Voor de tuinstoelen en tuinbanken van het metaalprogramma van Kettler en Royal Garden hebben we tuinstoel kussens in ons assortiment. Ontdek de diverse modellen van de merken Hartman en Madison in verschillende stoffen met mooie dessins en kleuren volgens de laatste trends.
Materiaal en eigenschappen stof
De levensduur van het kussen wordt mede bepaalt door de kwaliteit van de stofsoort. Er zijn drie veelgebruikte stoffen die worden gebruikt voor tuinstoelkussens; katoen, polyester en Dralon. Bij de unikleuren wordt meestal gebruik gemaakt van een combinatie van katoen met polyester.

Eigenschappen katoen/polyester kussens;

  • Katoen zorgt voor het comfort en polyester zorgt voor de duurzaamheid
  • Er zijn verschillende kwaliteiten katoen en polyester. De duurdere series gebruiken katoen- en polyesterstoffen die langer kleurecht blijven en slijtvaster zijn.

De effen Havana serie van Hartman wordt gemaakt van dralon.

Eigenschappen dralon kussens;

  • Dralon stoffen verkleuren niet snel
  • Dralon is slijtvaster en vuilafstotender dan katoen/polyester stoffen

Bevestiging aan de stoel

De tuinstoelkussens zijn vast te maken aan de tuinstoel zodat deze minimaal verschuiven. Achter op de rug van een tuinkussen zit een band of bandjes die over de rugleuning van de stoel geschoven kunnen worden. Ook zitten er vaak nog touwtjes aan die je vast kunt maken aan je tuinstoel.

Weersbestendigheid

De meeste kussens zijn niet geschikt om in weer en wind buiten te laten liggen. Mocht je ze niet elke avond binnen willen halen hebben we diverse opbergboxen in ons assortiment om de kussens in te bewaren. Ook hebben we kussentassen waarin makkelijk 4- 6 stuks tuinkussens te bewaren zijn. Wij adviseren wel om deze dan droog en binnen of in een tuinhuis of schuurtje op te bergen i.v.m. vochtschade.
Bekijk de verschillende mogelijkheden en maten van de tuinstoelkussens voor het metaalprogramma in ons assortiment. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom waarbij we samen met jou kunnen kijken naar de juiste tuinstoelkussens voor jou.