Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

Parasol beschermhoes

Bescherm je parasol met een parasolhoes

Als je een mooie parasol gekocht hebt wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Het is daarom slim om meteen een parasol beschermhoes te kopen bij aankoop van je parasol.
Regen en zon kunnen invloed hebben op de kleur van het doek van je parasol. Als de parasol niet in gebruik is en ingeklapt buiten staat kun je onregelmatige kleuren krijgen. Een parasolhoes kun je buiten om de parasol doen als je de parasol niet in gebruik hebt. Ook ‘s nachts of met slecht weer. De parasol is zo goed beschermd en zal niet snel verkleuren.
Je parasol kan gewoon in de voet blijven staan. In de hoes zit een deelbare steel die je in elkaar kunt klikken en in de hoes kunt stoppen. Zo kun je de hoes makkelijk over de parasol doen vanaf de grond en hoef je niet op zoek naar een trap.

Parasolhoes kiezen

Er zijn verschillende soorten parasols en daarom ook verschillende modellen beschermhoezen. Hoe kies je dan de juiste parasol beschermhoes? Er zijn enkele eigenschappen die bepalen welke hoes je nodig hebt. Waar zit de paal van de parasol? Zit deze aan de zijkant? Dan heb je een hoes nodig voor een zweefparasol. Is die steel een ronde boog? Dan heb je een hoes nodig in een zogenaamd banaanmodel, half rond, deze zijn speciaal voor de boogparasol.
Heeft je zweefparasol een rechte steel? Dan heb je ook een rechte hoes nodig. Als je weet welke van deze 2 modellen je nodig hebt, dan hoef je alleen nog rekening te houden met de parasol maat. Hiermee wordt de doorsnee van je ronde parasoldoek bedoeld of de zijkant van je vierkant (of rechthoekig) parasoldoek.
Als de paal in de midden van je parasol zit, dan hoef je alleen maar rekening te houden met de maat van het parasoldoek. Deze bepaalt namelijk de maat van je hoes.

Het gebruik van een parasolhoes

Door een onverwachte regenbui kan een parasol wel eens nat regenen. Laat deze dan uitgeklapt drogen voordat je er een hoes omheen doet. Gebruik een beschermhoes alleen over een droge parasol anders kunnen er toch nog vlekken ontstaan. Als het buiten langere tijd erg vochtig is, dan is het ook verstandig om de parasol binnen op te bergen. Onder de beschermhoes kan het anders ook vochtig worden. Als je de parasol in de winter binnen opbergt is het handig om de beschermhoes te gebruiken. Zo blijft je parasol mooi en vrij van stof en vuil.

Parasolhoes kopen?

Is je parasolhoes aan vervanging toe of heb je er nog geen? Bestel dan eenvoudig een beschermhoes online. Met bovenstaande informatie kun je goed bepalen welke parasolhoes voor jouw parasol geschikt is. Als je deze nu bestelt heb je die snel in huis. Natuurlijk is het ook mogelijk om binnen te lopen in ons warenhuis voor advies op maat.