Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

schaduwdoeken

Heerlijk, wat is het fijn als de zon schijnt!

Maar de zon kan ook te warm zijn, heet zelfs. Je wil je dan ook beschermen tegen schadelijke UV stralen. Op een warme zomerdag is het lekker om verkoeling in de schaduw te zoeken. Een schaduwdoek is dan een goede oplossing. Een schaduwdoek is een oplossing tegen fel zonlicht, warmte of regen. In Nederland ideaal. Een schaduwdoek geeft aangename verkoeling bij warm weer. Bij Coppens Warenhuis vind je standaard schaduwdoeken in vele kleuren, vormen en afmetingen. Makkelijk te bestellen, uit voorraad leverbaar, dus binnen 1 of 2 dagen heb je het doek voor jouw terras in huis.

Waar op letten bij de aanschaf van een schaduwdoek?

Elke situatie is anders. Het schaduwdoek moet passen op de plek waar jij schaduw wil creëren. Er zijn schaduwdoeken te koop in verschillende maten en vormen: een vierkant schaduwdoek, een driehoekig schaduwdoek of een rechthoekig schaduwdoek. Kijk wat het beste past in jouw omgeving. Met een schaduwdoek krijgt je terras meteen een gezellige uitstraling. Met zo’n mooi doek creëer je de hele zomer een decoratieve plek in je tuin waar je aangenaam kunt vertoeven.

Er is ook nog keuze in verschillende materialen. Ga je voor een waterdoorlatend of juist een waterdicht schaduwdoek? Hang het doek schuin, dan loopt de regen er goed af en ontstaat er geen waterzak. Bij montage van een waterdicht schaduwdoek wordt een afloop van minimaal 30 cm diep geadviseerd. Ook dit doek kan dan het hele zomerseizoen buiten blijven hangen.

Bevestiging voor een schaduwdoek.

Als je een schaduwdoek koopt heb je ook bevestigingsmateriaal nodig. Denk hierbij aan een paal, grondanker, kettingen en spanners.

Er zijn speciale haken nodig. Bijvoorbeeld karabijnhaak, spanmoeren of keilhulzen voor steen en beton met een schroefoog. Met de juiste bevestigingsmaterialen zijn schaduwdoeken eenvoudig te bevestigen.

Waarom voor een schaduwdoek kiezen?

In tegenstelling tot een staande parasol of zwevende parasol heb je voor een schaduwdoek weinig opbergruimte nodig. Het doek mag het hele zomerseizoen buiten blijven hangen. In het najaar er afhalen en dan is het makkelijk op te bergen. Als je voor een waterdicht doek gekozen hebt blijven je tuinmeubels die er onder staan grotendeels droog. Dat is echt een voordeel van dit doek. Onder een waterdicht doek blijft de warmte wat meer hangen. Dan kun je in het voor en najaar langer buiten zitten. Een waterdoorlatend doek is juist fijn boven planten en gras. Deze krijgen dan toch het water dat ze nodig hebben.

In het assortiment van Coppens Warenhuis vind je een uitgebreid aanbod Nesling coolfit schaduwdoeken omdat deze tot maar liefst 95% bescherming bieden tegen schadelijke UV stralen. De Nesling schaduwdoeken zijn eenvoudig te reinigen en schimmelwerend. Een schaduwdoek is eenvoudig schoon te maken met warm water en een spons of doekje. Bij hardnekkig vuil kan een reiniger gebruikt worden. Doe je schaduwdoek niet in de wasmachine en berg het droog op. Tip: Opvouwen mag, maar als je het oprolt komen er geen vouwen in.

Van een schaduwdoek heb je jaren plezier. Je kunt er eentje hangen of twee trapsgewijs een beetje schuin over elkaar. Dat ziet er speels uit. Bestel je schaduwdoek bij Coppens Warenhuis online of kom naar onze winkel. Bekijk ook onze parasols en tuinpaviljoens.

Alvast veel plezier van jouw nieuwe schaduwdoek!