Lage prijzen & snelle levering
Wij krijgen een 9,1 van onze klanten!

Hoge kuip kussens

Voor extra comfort in je stapel- of kuipstoel zijn er diverse tuinkussens van het merk Hartman beschikbaar.

Tuinkussens met een zit en rugdeel aan elkaar vast noemen we een kuipkussen. Deze kuipkussens passen in verschillende stapelstoelen, kuipjes en diningstoelen. Voor bijna alle tuinstoelen met een rug zijn er tuinkussens beschikbaar. De afmeting van de zitting bedraagt tussen 45 en 50 centimeter, maar de rugleuning komt in vele verschillende formaten voor dus is het belangrijk om dit goed op te meten. De kuipkussens hebben touwtjes aan het zitgedeelte zodat deze vastgemaakt kunnen worden aan de stoel zodat de kussen minimaal verschuift. Voor kuipstoelen met een hoge rug, heb je dus ook hoge kuip kussens nodig.

Materiaal en eigenschappen stof

De levensduur van het kussen wordt mede bepaalt door de kwaliteit van de stofsoort. Er zijn drie veelgebruikte stoffen die worden gebruikt voor tuinstoelkussens; katoen, polyester en dralon. Bij de unikleuren wordt meestal gebruik gemaakt van een combinatie van katoen met polyester.

Eigenschappen katoen/polyester kussens;

  • Katoen zorgt voor het comfort en polyester zorgt voor de duurzaamheid
  • Er zijn verschillende kwaliteiten katoen en polyester. De duurdere series gebruiken katoen- en polyesterstoffen die langer kleurecht blijven en slijtvaster zijn.
    De effen Havana serie van Hartman wordt gemaakt van dralon.

Eigenschappen dralon kussens;

• Dralon stoffen verkleuren niet snel
• Dralon is slijtvaster en vuilafstotender dan katoen/polyester stoffen

Opbergen hoge kuip kussens

Om je hoge kuip kussens netjes op te kunnen bergen hebben we opbergboxen en opbergtassen in ons assortiment. De meeste kussens zijn niet geschikt om in weer en wind buiten te laten liggen en zo kun je langer plezier hebben van je tuinkussens.
Op onze site kun je kijken naar de verschillende mogelijkheden voor tuinstoelkussens en opbergboxen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom op de Lagenheuvelstraat 11 in Volkel. Geopend op di- wo-do van 9.00 tot 17.30 uur, vrijdag van 9.00 – 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 – 17.00 uur. Ook hebben we regelmatig koopzondagen waarvan je de datums terug kunt vinden op onze site.